tirsdag 1. oktober 2013

Gjærbakst.

På søndag hadde jeg og Hermine bakedag. Vi satte masse gjærdeig og fikk både skolebrød, boller og wienerbrød. det er så deilig å ha litt å kose seg med utover høsten.
Vi brukte både ferdigpose og deig lagd fra bunnen av. Ferdigposen var beregnet på pappan i huset som har melkeallergi. Møllerens boller på 123 inneholder nemlig ikke melk, så om man tilsetter smør uten melk eller olje så blir dem helt trygge å spise for dem som har melkeallergi.

bilde er hentet fra google.

Jeg brukte denne posen til å lage wienerbrød av.

Så brukte jeg den vanlige gjærdeigen til å lage skolebrød og boller av.
Veldig koselig dag, og veldig artig å ha med seg treåringen på baking. Hun koste seg hun også.

 Wienerbrød uten melk

 Vanlig gjærdeig 

 Deilig skolebrød med masse vaniljekrem og melis


Hermine sine boller

Senere på kvelden var vi på myldremesse i Elverum kirke. En utrolig fin halvtime med fortelling, musikk og aktiviteter. Ett veldig fint arrangement.

4 kommentarer:

  1. Hørtes ut som en veldig koseli dag for dere ;) Og fersk gjærbakst er jo så godt! Har prøvd å bake sammen med Aurelia her i huset, men ho er enda skikkelig griste av seg,,, ;) Litt ukontrollert liksom,,, Men ho får lov æ være med å knekke egg, helle oppi bollen, og røre litt rundt - og det like ho godt ;) Grethe Karin

    SvarSlett
  2. Ho kan hvis ho vil :) men når Hermine var på Aurelia sin alder var det ganske ukontrollert her også. Og fortsatt går store deler av deigen i magen :) Men jeg syns det er viktig at hu får være med å prøve så lenge hu har lyst.
    Knekke egg hadde nok ikke jeg gitt tillatelse til ;)

    SvarSlett
  3. Så flink :) De såg veldig gode ut da :)

    SvarSlett
  4. Takk :) Dem var veldig gode også:)

    SvarSlett