torsdag 27. juni 2013

Tjukksnipp

En av di beste matkakene jeg vet om er tjukksnipp. Og da må dem være hjemmebakte. Min mamma har lagd kakene så lenge jeg kan huske, og dem forsvant bestandig med en gang dem ble tatt fram. Det kan være lurt å lage en diger porsjon når man først er i gang med bakingen, for så å fryse dem ned i passelige porsjoner. Veldig lettvindt å ha på lur. Jeg har tenkt å ta med noen poser på ferieturen, kjekt å ha i bilen eller på hytta. Og disse kakene faller i smak hos di fleste.

Jeg bakte en porsjon og det ble en toppa langpanne.
Jeg hadde ikke skrevet ned gradene og steketiden i oppskrifta men, etter å prøvd meg litt frem så endte jeg på ca 200 grader. Også stekte jeg dem til dem ble lysebrune på toppen.
Jeg lagde dem som snipper, men det går også ann å bruke andre former. Pepperkakeformer er fine, hvis man ikke får til å lage snipper.

Her kommer oppskrifta:

1 liter kulturmelk ( den vanlige )
750 gr sukker
350 gr margarin
2 kg mel ( lurt å spare en del til utbakingen for at ikke snippene skal bli harde)
1 pk hornsalt

Pleier dere å bake snipper selv?


3 kommentarer:

  1. Så spennende ut, men vet ikke hva det er. Bruker man pålegg på?

    SvarSlett
  2. Vi spiser det som en vanlig kake til kaffen :) En veldig god "matkake". Mange som syntes det er godt med melk til. En sikker vinner hos ungene.

    SvarSlett
  3. Hei . Leter etter en god oppskrift på snipper , lik de som jeg er oppvokst med.Kommer fra Flisa , og der hørte tjukksnipp med til jula . Tenkte derfor å prøve ut din oppskrift , og lurer på om du kunne legge ut fremgangs måte . Ikke bakt de selv på mange år , derfor har oppskriften forsvunnet på veien . Mvh Mette

    SvarSlett